Algemene informatie vakantieprojecten

Een tripje met een boot maken, of lekker in een hotel bivakkeren, maar wel alle voorzieningen voor mensen met een handicap? Een onbezorgde vakantie in een sfeervolle omgeving? Het is allemaal mogelijk in één van de accommodaties die het Rode Kruis Afdeling Tiel e.o. u aan kan bieden.
 
Het Rode Kruis levert de hoogste kwaliteit op het gebied van zorg en faciliteiten, ook aan gehandicapte en zieke mensen. De kwaliteit van het personeel is uitstekend. Naast een team van opgeleide beroepskrachten, wordt u verzorgd door onze enthousiaste vrijwilligers. Niet alleen onze beroepskrachten, ook onze vrijwilligers bieden wij opleidingen aan om hun (zorg)kennis op niveau te houden. Afhankelijk van de accommodatie is een arts aanwezig of op afroep beschikbaar.

Voorzieningen
Onze accommodaties zijn van alle moderne gemakken voorzien. Alle etages zijn per lift bereikbaar, ook met een bed of een (elektrische) rolstoel. Het sanitair is aangepast en er is aangepast vervoer aanwezig. De ruime kamers beschikken over hoog/laag bedden, een oproepsysteem en zijn aangepast voor mensen met een functiebeperking. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een tillift.

Praktische informatie
Alle vakanties van het Rode Kruis worden aangeboden op basis van verblijf in een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt, lunch en avondmaaltijd en koffie en thee gedurende de dag. Wanneer u een dieet heeft, wordt dit voor u verzorgd. Als u met een partner/bekende op vakantie gaat, wordt u met die persoon op een kamer ingedeeld. Wilt u het liever anders regelen, bespreek dit dan bij uw aanmelding. Gaat u alleen op vakantie, dan deelt u de kamer met een andere gast. Uiteraard wordt er rekening gehouden met uw privacy.

Annuleringsregeling
Het Rode Kruis heeft geen annuleringsverzekering, maar een regeling die inhoudt dat u uw totale reissom terugkrijgt wanneer u door ziekte niet mee kunt. Wanneer u tijdens de vakantie in een ziekenhuis wordt opgenomen, dan krijgt u het deel van de reissom terug dat overeenkomt met de resterende dagen.

Reis- en bagageverzekering
Het Nederlandse Rode Kruis heeft een collectieve reis- en bagageverzekering. Dit regelen wij automatisch voor u.

Roken
Roken in onze accommodaties is niet toegestaan. Wel zijn de hotels uitgerust met een rookruimte, waar zowel gasten als vrijwilligers gebruik van maken. Op het schip kunt u alleen op het zonnedek roken.

Huisdieren
Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan. Uitzonderingen hierop zijn blindengeleidehonden en hulphonden. Het aantal honden dat in de accommodaties terecht kan, is echter beperkt. Overleg dus vooraf, wanneer u het beste met uw hond met vakantie kunt.  

Vervoer
In principe regelt u zelf het vervoer van en naar de accommodatie.

Aanmelden
Wanneer u met een vakantie van het Rode Kruis mee wilt, dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij onze vakantiecoördinator  Dit kunt u via de site aanvragen.

Hulp bij invullen aanmeldingsformulier
Wanneer u een vakantie wilt boeken, dan vult u samen met de intakevrijwilliger een aanmeldingsformulier in. U geeft zelf aan welke zorg u wenst, de hulpmiddelen die u gebruikt, of u alleen of met uw partner/bekende op vakantie wilt en eventuele andere wensen. Aan de hand van het intakeformulier nemen wij uw vakantieaanvraag in behandeling (op basis van medische indicatie en zorgvraag). Uiteraard ontvangt u daarna zo spoedig mogelijk een bevestiging of een beargumenteerde afwijzing van ons.