Fruitcorso en Appelpop niet meer op de zelfde dag!

Op verzoek van Stichting 4-Stromenland (Fruitcorso) en in goed overleg met stichting Muziekstad Tiel (Appelpop), Hart van Tiel en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met een nieuwe datum voor het Fruitcorso. Het Fruitcorso wordt dit jaar in het derde weekend van september gehouden. Appelpop blijft in het tweede weekend van september.

Rode Kruis Tiel: Wat dit voor de afdeling zal gaan inhouden is nog niet bekend we zullen moeten kijken en uiteraard overleggen met de Stichting 4-stromenland.

Wethouder Laurens Verspuij: “De wijziging biedt naar mening van alle partners vele kansen. Zo zijn de partners het er over eens dat deze stap vanuit veiligheidsoptiek voordelen biedt en het de toegankelijkheid voor bezoekers en inwoners vergroot.” Stichting 4-Stromenland heeft ook voorgesteld om zowel de optocht als de tentoonstelling dichter bij de binnenstad van Tiel te brengen en gratis te maken. Daarom wordt de locatie Veemarkt/Kalverbos nader uitgewerkt. Het college staat positief tegenover deze nieuwe stap.

Rian Verwoert, voorzitter van Stichting 4-Stromenland: “We zijn blij dat het college positief tegenover onze plannen staat. Hoewel dit onze eigen wensen en plannen zijn, betekent het een omschakeling voor alle vrijwilligers, wagenbouwers en voor onze bezoekers: De traditie om in het tweede weekend van september ons evenement te organiseren, is na 53 edities over. Daar staat tegenover dat zowel Fruitcorso als Appelpop hun eigen bezoekers hebben en er nog steeds volop samengewerkt kan worden.”

Ook Peter Maasbach (Appelpop) en Kees van Keulen (Hart van Tiel) zien vele kansen in de splitsing van beide evenementen. “De drukte wordt nu gespreid over twee weekenden, dit is gunstig voor de ondernemers. De binnenstad wordt zo breed toegankelijk voor de bezoekers, of ze nu komen om te winkelen of dat ze Appelpop bezoeken, het is duidelijk waarvoor ze komen. Daarnaast zien we mogelijkheden om de verbinding met het Fruitcorso te houden, bijvoorbeeld bij de opening van de corsoweek.”
Garantstelling Het college van burgemeester en wethouders wil Stichting 4-Stromenland de kans geven om de nieuwe plannen uit te voeren. Daarom heeft het college besloten om het verzoek om garant te staan voor te leggen aan de raad. Het gaat om een garantstelling voor de komende drie jaar tot maximaal € 50.000,- per jaar.