Sinterklaas viering 2013

Vanmiddag was het Sinterklaasfeest voor de minder bedeelden in onze samenleving. Mede dankzij de gulle giften tijdens de lokale collecte in samenwerking met Hellas en de Voedselbank!

Het Rode Kruis heeft enkele maanden geleden een collecte gehouden. Het Rode Kruis Tiel mag zelf bepalen voor welk goed doel de opbrengst van die collecte wordt ingezet. Na overleg met de achterban, werd het idee geboren om voor de kinderen, waarvan ouders gebruik maken van de voedselbank, een sinterklaasfeest te organiseren. Bij de voedselbank vond men dat een geweldig idee.

Wij zijn van mening dat het sinterklaasfeest voor alle kinderen is, ongeacht de status van het gezin of wat de ouders hebben gedaan of doen. Kinderen mogen daar nooit de dupe van worden. Tegenwoordig krijgen veel kinderen grote cadeau, toch zijn er steeds meer kinderen die niets krijgen, of gewoon een paar gebreide handschoentjes, zij hebben er geen feest omheen.

Het Rode Kruis vierde daarom zaterdagmiddag in de gymzaal van Hellas speciaal voor deze groep kinderen een sinterklaasfeest met uiteraard voor alle kinderen een prachtcadeau !

Ivm de privacy van de kinderen en ouders zijn deze bewust niet op de foto gezet met het gezicht.